Trainingen

 • 4 Hoofdstukken

  Algemene ICT-scan

  Deze scan geeft je een duidelijk beeld over waar je nu staat en levert een bijdrage aan jouw persoonlijke ICT-leerroute. Het is belangrijk te zien waar je in je eigen ontwikkeling als mens en professional staat, zodat je jezelf gericht verder kunt ontwikkelen.

 • 7 Hoofdstukken

  Alles op een rijtje met Google Agenda, Keep & Tasks

  Digitale afspraken, notities, en taken. Weet jij je nog te redden tussen al dit digitale "organiseergeweld"? In deze module laten we je zien hoe krachtig Google Agenda, Keep en Tasks samenwerken om jou te helpen om overzicht te krijgen in al deze dingen. Zorg er ook voor dat je je smartphone bij de hand hebt, zodat je ook daar het gemak ervaart van deze apps.

 • 7 Hoofdstukken

  Communicatie & lesgeven met Google Meet en Chat

  Via Google Meet plan je gemakkelijk een online vergadering of oudergesprek. Je kunt zo ook op afstand samenwerken met jouw collega's leerlingen. Met Google Chat kun je gemakkelijk communiceren, bestanden delen en taken verdelen met jouw collega's. 

 • 11 Hoofdstukken

  Effectief leren op afstand

  Wij zijn van mening dat leren iets is wat je zoveel mogelijk samen doet. Maar helaas kan dat niet altijd. Soms kunnen leerlingen niet naar school komen en soms moeten scholen tijdelijk hun deuren sluiten. De uitdaging is dan om snel over te gaan op een systeem waarbij effectief geleerd wordt op afstand.

 • 6 Hoofdstukken

  Emoji’s in Google Docs

  In Google Documenten kun je op creatieve manieren Emoji’s gebruiken, denk aan het schrijven van samenvattingen en maken van rebussen.

 • 14 Hoofdstukken

  Enquêtes via Google Forms

  In deze cursus leer je werken met Google Forms. Je leer hoe je gemakkelijk enquêtes kunt maken en hoe je de resultaten via een praktisch overzicht kunt inzien. Daarnaast leer je hoe je toetsen kunt maken in Google Forms, compleet met video en afbeeldingen. Dat gaat een hoop nakijkwerk schelen.

 • 13 Hoofdstukken

  Enquêtes via Microsoft Forms

  Via Microsoft Forms maak je heel snel enquêtes die je intern of extern kunt inzetten. De antwoorden kan je vervolgens via een gemakkelijk overzicht inzien.

 • 9 Hoofdstukken

  Formatieve evaluatie met rubrics

  In deze training gaan we aan de slag met Rubrics. Via Rubrics kan je op een gemakkelijke en overzichtelijke manier werk en vaardigheden evalueren, zonder er een cijfer aan te koppelen. Voor leerlingen zijn Rubrics praktisch, omdat deze een duidelijk beeld geven van leerdoelen en hun eigen niveau.

 • 12 Hoofdstukken

  G-Suite – Een oogje in het zeil houden

  De chat en E-mailfunctionaliteiten aan of uit voor leerlingen? Dat is de vraag waar veel scholen mee worstelen, vaak bang voor misbruik ervan. Er zijn echter manieren om deze berichten goed te monitoren en misbruik te onderscheppen.

 • 9 Hoofdstukken

  G-Suite – Gmail

  In deze training ga je aan de slag met de Gmail. De e-mail applicatie binnen G-Suite. Je leert hoe je jouw postvak naar wens kunt aanpassen en hoe je jouw e-mail op een overzichtelijke manier kunt ordenen.

 • 11 Hoofdstukken

  G-Suite – Google Classroom – 1 van 3 – Aan de slag met jouw lesgroep

  Google Classroom is een zeer praktische applicatie die je kunt gebruiken om te communiceren, delen en opdrachten te geven aan jouw klas. Het is één centraal punt waar functionaliteiten van Google Drive, Agenda en een ELO worden gecombineerd.

 • 13 Hoofdstukken

  G-Suite – Google Classroom – 2 van 3 – Opdrachten plaatsen in jouw lesgroep

  In dit tweede deel van deze driedelige training zoomen we in op opdrachten. Je leert opdrachten klaarzetten en bekijkt hoe leerlingen deze kunnen inleveren. Ook leer je verschillende manieren om een opdracht na te kijken, zo kan je een cijfer geven voor een opdracht, maar er ook kiezen om jouw feedback direct binnen een ingeleverd document te plaatsen!

 • 8 Hoofdstukken

  G-Suite – Google Classroom – 3 van 3 – Extra toepassingen gebruiken in jouw lesgroep

  In dit derde en laatste deel van deze training Google Classroom leer je de fijne kneepjes kennen. Leer bijvoorbeeld hoe je snelle vragen en Polls kunt opstellen. Ook bekijken we hoe je jouw groepen aan het einde van het jaar kunt archiveren zodat je er volgend jaar gemakkelijk werk uit kunt hergebruiken en hoe je praktisch kunt samenwerken met een parallel collega.

 • 20 Hoofdstukken

  G-Suite – Google Documenten (basis)

  Via praktische opdrachten ga je in deze module Google Docs verkennen. Leer werken met afbeeldingen, stijlen en nog veel meer!

 • 9 Hoofdstukken

  G-Suite – Google MyMaps

  Via Google MyMaps ontwerp en deel je jouw eigen kaarten, of je werkt er zelfs samen met anderen in. Maak bijvoorbeeld een kaart waarop je beroemde ontdekkingsreizen weergeeft of deel een kaart van jouw stad of dorp en laat de leerlingen hierop alle speeltuinen markeren.

 • 12 Hoofdstukken

  G-Suite – Google Sites

  Via Google Sites maak jij zelf, of de leerlingen, heel gemakkelijk mooie websites. Zonder enige kennis van programmeren of design heb je in een korte tijd toch een professioneel werkende website die je zowel intern als extern kunt delen.

 • 9 Hoofdstukken

  G-Suite – Google Tekeningen

  In deze module leer je werken met Google Tekeningen. Dit is een hele makkelijke applicatie voor het maken van posters, schema’s of collages. Daarnaast kan je gebruik maken van een heleboel kant en klare diagrammen, zoals een hiërarchie of kringloop.

 • 11 Hoofdstukken

  G-Suite admin – Top 10 instellingen

  In deze training bekijken we een aantal praktische instellingen binnen de G-Suite adminconsole. Denk bijvoorbeeld aan uitbesteden van wachtwoordbeheer en in- of uitschakelen van toegankelijkheidsopties.

 • 7 Hoofdstukken

  Google Drive – Samenwerken en delen

  Met Google Drive kun je bestanden opslaan, openen en direct online bewerken. Je kunt deze zelfs bestanden delen en samen met anderen bewerken. Samenwerken was nog nooit zo makkelijk!

 • 15 Hoofdstukken

  Google Drive – Werken met bestanden

  Met Google Drive kun je bestanden opslaan, openen en direct online bewerken. Je kunt deze zelfs bestanden delen en samen met anderen bewerken. Samenwerken was nog nooit zo makkelijk!