De presentatie opnemen

Wanneer je online een uitleg of les geeft kan het heel praktisch zijn deze op te nemen. Op die manier kunnen leerlingen deze later nog eens terug kijken en is de les ook beschikbaar voor leerlingen die er op dat moment niet bij konden zijn.

  • Start een vergadering met meerdere personen of binnen een kanaal
  • Klik dan onderin op de drie puntjes
  • Kies Opname starten

De opname stoppen gaat op dezelfde wijze. Na het beëindigen van de opname wordt deze automatisch opgeslagen binnen Microsoft Stream. Deze blijft daarbij privé totdat jij deze zelf deelt met anderen.

Microsoft Stream is een streamingdienst net als bijvoorbeeld YouTube, alleen is deze enkel beschikbaar binnen de organisatie. Binnen jouw organisatie zijn deze video’s op verschillende plekken gemakkelijk te vinden en te delen met de gewenste groepen of personen!

De opname delen

De opname is binnen Mijn inhoud op Microsoft Steam beschikbaar voor degene die de opname was gestart. Hier kan je de video opzoeken onder Vergaderingen, de details aanpassen en de video vervolgens delen via een koppeling of binnen Stream zelf.

  • Klik op de drie puntjes achter een video om deze direct via een link te kunnen delen

Het is ook mogelijk de video te delen binnen Microsoft Teams. Maak bijvoorbeeld een kanaal binnen jouw lesgroep waar je alle opgenomen lessen deelt!

Wil je meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van Microsoft Teams binnen jouw klas? Neem dan contact met ons op!