Schoolupdate academie beurs

Online trainingen

In de Schoolupdate academie vind je online trainingen die gericht zijn op ICT-vaardigheden van docenten. Leer hoe je kunt samenwerken in de Cloud en ontdek bijvoorbeeld de eindeloze mogelijkheden van Microsoft Office 365. Ondervind hoe de apps van Google G-suite je kunnen helpen bij je dagelijkse werkzaamheden en welke gave toepassingen het in de klas brengt. Dompel jezelf onder in thema’s als mediawijsheid, 21’st Century Skills, AVG en meer ICT onderwerpen in het onderwijs!
Bekijk hieronder welke modules al beschikbaar zijn. Achter de schermen zijn we continue bezig om alle bestaande modules up-to-date te houden. En ontwikkelen we ook nieuwe modules 🙂

Office 365 – Teams met collega’s – Communiceren, chat en videobellen (3 van 3)

In dit derde deel van deze cursus Teams bekijken we hoe je binnen Teams kunt chatten. Hoe je jouw contactpersonen overzichtelijk kunt ordenen en op afstand met elkaar kunt samenwerken via videogesprekken.

Start met leren

0% Compleet
0/14 Stappen

Office 365 – Teams met collega’s – werken met bestanden (2 van 3)

In dit tweede deel van de cursus Teams met collega's zoomen we in op het werken met bestanden binnen Teams. Je leert hoe je op verschillende plekken direct bestanden kunt opstellen en hoe je deze gemakkelijk onder de aandacht kunt brengen bij jouw collega's. Ook bekijken we hoe OneDrive geïntegreerd is binnen Teams en hoe je bestanden tussen beide locaties kunt verplaatsen.

Start met leren

0% Compleet
0/20 Stappen

Office 365 – Teams met collega’s – Instellingen en beheer (1 van 3)

In deze driedelige cursus leer je met collega's werken binnen Microsoft Teams. In dit eerste deel kijken we naar het aanmaken van een team, rechten instellen en jouw eerste berichten plaatsen. Ook als je zelf geen rechten hebt om nieuwe teams aan te maken is het slim om hier even doorheen te lezen, je weet dan wel hoe hoe Teams in elkaar steekt en wat er mogelijk is.

Start met leren

0% Compleet
0/16 Stappen

Nieuw!

Office 365 – Verkennen

De favoriete Office-functies online; in de "Cloud " dat is in het kort Office 365. Omdat alles online staat is Office 365 een prachtig platform om samen te werken en documenten te delen vanaf verschillende apparaten en besturingssystemen. In deze cursus maak je kennis de basis van het mailen, opslaan van bestanden en het samenwerken via Office 365.

Start met leren

0% Compleet
0/15 Stappen

Skool Miloo

Miloo is de Digitale Leer- en Werkomgeving van Skool. Hét digitale schoolplein waar leerlingen en leraren elkaar ontmoeten en waar alle applicaties van Office 365, G-Suite en Basispoort vanaf één plek te vinden zijn. In deze cursus maak je jouw eerste stappen binnen Miloo en leer je de fijne kneepjes kennen wanneer je al wat meer ervaring hebt met dit platform.

Start met leren

0% Compleet
0/39 Stappen

header privacy

Privacy wetgeving – AVG

Zeer veel organisaties gebruiken persoonsgegevens en wisselen deze uit. De belangrijkste regels voor de omgang met persoonsgegevens in Nederland zijn vastgelegd in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In deze cursus leer je hoe je hier als school rekening mee kunt houden en hoe je hier aan kunt voldoen.

Start met leren

0% Compleet
0/28 Stappen

Nieuw!

G-Suite – Google MyMaps

Via Google MyMaps ontwerp en deel je jouw eigen kaarten, of je werkt er zelfs samen met anderen in. Maak bijvoorbeeld een kaart waarop je beroemde ontdekkingsreizen weergeeft of deel een kaart van jouw stad of dorp en laat de leerlingen hierop alle speeltuinen markeren. Google MyMaps is veelzijdig in te zetten!

Start met leren

0% Compleet
0/10 Stappen

G-Suite – Google Sites

Via Google Sites maak jij zelf, of de leerlingen, heel gemakkelijk mooie websites. Zonder enige kennis van programmeren of design heb je in een korte tijd toch een professioneel werkende website die je zowel intern als extern kunt delen. Maak bijvoorbeeld een site over een project op school of een site per klas waar de leerlingen zelf leuke informatie kunnen delen.

Start met leren

0% Compleet
0/13 Stappen

G-Suite – Enquêtes via Forms

In deze cursus leer je werken met Google Forms. Je leer hoe je gemakkelijk enquêtes kunt maken en hoe je de resultaten via een praktisch overzicht kunt inzien. Daarnaast leer je hoe je toetsen kunt maken in Google Forms, compleet met video en afbeeldingen. Dat gaat een hoop nakijkwerk schelen.

Binnenkort beschikbaar

0% Compleet
0/23 Stappen

G-Suite – Google Classroom

Google Classroom is een zeer praktische applicatie die je kunt gebruiken om te communiceren, delen en opdrachten te geven aan jouw klas. Het is één centraal punt waar functionaliteiten van Google Drive, Agenda en een ELO worden gecombineerd. 

Start met leren

0% Compleet
0/32 Stappen

G-Suite – Google Tekeningen

In deze module leer je werken met Google Tekeningen. Dit is een hele makkelijke applicatie voor het maken van posters, schema's of collages.

Start met leren

0% Compleet
0/10 Stappen

G-Suite Google Management Console

In deze online training laten we je zien hoe de Google beheerdersconsole werkt. We geven je informatie over de elementen die je in het onderwijsveld waarschijnlijk het meest gaat gebruiken. Elk besturingsinstrument diepen we op een begrijpelijke wijs uit.

Start met leren

0% Compleet
0/44 Stappen

G-Suite – Gmail

In deze training ga je aan de slag met de G-mail. De E-mail applicatie binnen G-Suite. Je leert hoe je jouw postvak naar wens kunt aanpassen en hoe je jouw E-mail op een overzichtelijke manier kunt ordenen.

Start met leren

0% Compleet
0/23 Stappen

Office 365 – Teams gebruiken in de klas

In deze cursus leer je werken met Microsoft Teams. Binnen Teams deel je gemakkelijk allerhande media met jouw klassen of collega's, je kunt er opdrachten plaatsen en overzichtelijk nakijken of direct een videogesprek starten.

Start met leren

0% Compleet
0/49 Stappen

G-Suite – Google Drive

Met Google Drive kun je bestanden opslaan, openen en direct online bewerken. Je kunt deze zelfs bestanden delen en samen met anderen bewerken. Samenwerken was nog nooit zo makkelijk!

Start met leren

0% Compleet
0/25 Stappen